VIŠTOS BLAUZDELĖS ARBŪZO MARINATE

VIŠTOS BLAUZDELĖS ARBŪZO MARINATE

SUDĖTIS:
Vištienos blauzdelės: 1,4 kilogramo (10 vienetų)
Arbūzo minkštimas: 500 gramų (sėklas išimame)
Aštrus pomidorų padažas: 200 gramų
Medus: 50 gramų
Sojų padažas: 2 valgomi šaukštai
Druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
GAMINIMAS:
Į daržovių smulkintuvą sudedame kubeliais supjaustytą arbūzą, supilame pomidorų padažą, medų, sojų padažą, druską bei viską sumalame iki vienalytės masės. Būtinai paragaujame. Jei arbūzas yra labai saldus, gali prireikti papildomai įpilti sojų padažo ar tiesiog įberti druskos. Supilame marinatą ant vištienos blauzdelių bei marinuojame maždaug 1–2 valandas. Tuomet kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame vištienos blauzdeles bei kepame 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes. Tada 250 gramų marinato supilame į prikaistuvį bei verdame ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių, dažnai maišydami, kol išgaruos didelė dalis skysčio bei susidarys ganėtinai tirštas padažas. Likus kelioms minutėms iki vištienos iškepimo, kiekvieną blauzdelę aptepame padažu bei dar pakepame maždaug 2 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

ZRAZAI

SUDĖTIS: 1 kg. vištienos filė 0.5 kg. kiaulienos faršo 1 šaukštas grietinės 1 šaukštas pomidorų padažo Truputis druskos Juodųjų ...