STIKLAINIUOSE KEPTOS VIŠTIENOS ŠLAUNELĖS

STIKLAINIUOSE KEPTOS VIŠTIENOS ŠLAUNELĖS

SUDĖTIS:
10 didesnių šlaunelių (~3,5 - 4 kg)
Česnakai: 1 galvutės
Lapeliai: 5-6
Rupi druska: 35 gramų (kas nemėgstate sūriau, galite įdėti mažiau)
Kvepiančių, karčių ir įvairių.pipirų žirneliais, apelsininių pipirų žiupsnis
Vanduo: 0,5 stiklinės
GAMINIMAS:
Pradžioje iš šlaunelių išimame kaulus, mėsą labai smulkiai nesmulkiname, į maždaug 5-6 dalis šlaunelę. Sudedame į didesnį dubenį, nuplauname, pamerkiame į šaltą vandenį bent 60 minučių, nusausiname, sudedame visus išvardintus ingredientus (česnaką susmulkiname, ne sutraiškome) viską gerai išmaišome, pridengti kokia lėkštute arba išnešame kažkur šaltai iki kitos dienos. Tuomet kitą dieną vėl pamaišius, sudedame į norimos talpos slovikėlius, iš tokio kiekio išeis maždaug 8
puslitrainiai. Labai pilnus neprigrūdate, maždaug per nykščio storumą paliekame nuo viršaus tuščius. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 190 temperatūrą bei kepame maždaug 80 minučių, kol pradeda rausti šlaunelių viršus, tuomet uždedame dangtelius, dar pakaitiname apie 5 minutes bei ištraukus, neatidarant užsukame. Sušąla labai puikūs drebučiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

ZRAZAI

SUDĖTIS: 1 kg. vištienos filė 0.5 kg. kiaulienos faršo 1 šaukštas grietinės 1 šaukštas pomidorų padažo Truputis druskos Juodųjų ...